Tips voor uw huisdier

Bij medische zorg kunt u rekenen op de inzet van de dierenarts of thuiszorgers voor dieren. Maar uiteraard verzorgt u uw huisdier zelf altijd goed. Goede verzorging zorgt voor gezondere huisdieren. Met deze tips heeft uw hond (bijvoorbeeld een duitse herder), kat of ander huisdier een nóg beter leven!

 1. Geef ze eens wat extra aandacht
  Uw huisdier is er altijd voor u. Geef hem daarom eens wat extra aandacht! Ga eens naar het bos of strand met uw hond. U zult zien dat niet alleen uw dier, maar ook u er blij van wordt!
 2. Koop eens een leuk speeltje voor uw huisdier
  Uw hond, kat of konijn zijn actieve dieren. Van nature houden ze ervan bezig te zijn en iets te doen te hebben. Koop eens een nieuw speeltje voor ze! Een bal, muisje of klimattribuut bijvoorbeeld. Het zorgt ervoor dat uw huisdier een nieuwe uitdaging heeft en actief bezig is. Leuk en gezond! Het mooiste van alles: u hoeft er niet eens de deur voor uit! Er zijn tegenwoordig vele gespecialiseerde webshops als www.PetMania.nl die de producten vaak de volgende dag al thuisbezorgen. En zelfs bol.com levert tegenwoordig producten voor uw huisdier!
 3. Zorg dat uw dier de ruimte heeft
  Bewegingsruimte, niet alleen voor mensen, maar zeker voor dieren is dit een van de belangrijkste levensstandaarden. Dieren hebben beweging nodig om gezond te blijven. Zorg daarom voor een kooi die ruim genoeg is, een bench van voldoende grootte en een aquarium waarin vissen of reptielen voldoende bewegingsruimte hebben. Nog beter: laat iedere dag uw dier even uit zijn kooi en rondlopen/vliegen door huis of buiten / in de tuin. Een dier dat voldoende bewegingsruimte krijgt is gezonder en gelukkiger!
 4. Zorg voor een goede verzekering van uw huisdier.
  Wanneer medische zorg voor uw huisdier benodigd is kunnen de kosten snel erg hoog oplopen. Zorg daarom voor een goede huisdierenverzekering. Zo weet u zeker dat uw huisdier altijd de beste zorg kan krijgen en dat financiële aspecten geen beperking zijn.
 5. Koop alleen een dier als u er echt voor kunt zorgen
  Misschien wel de belangrijkste van alle: neem geen huisdier als u er niet voor kunt zorgen! Heeft u ook maar enige twijfel of een huisdier wel goed thuis is bij u? Neem hem dan niet. Niets is zo zielig als een verwaarloosd huisdier. Twijfel je of een huisdier iets voor je is? Oefen dan eens en vraag eens of je een weekje kunt zorgen voor de hond/kat/konijn van een bekende. Op die manier weet u zeker of een huisdier iets voor u is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>