Dierenverzekering

Uw huisdier betekent veel voor je en verdient daarom de beste zorg. Wanneer uw hond of kat ziek is wilt u daarom de beste behandeling bij de beste dierenarts. Goede zorg is echter voor dieren ook erg prijzig. Een consult kost al snel tientallen euro’s, en dan is er nog niet eens behandeld. Wanneer er zelfs een operatie bij komt kijken kunnen  de kosten al snel oplopen tot honderden euro’s.

Om te voorkomen dat u deze (onverwachte) kosten zelf moet dragen kunt u daarom een huisdierenverzekering afsluiten. Deze verzekeringen vergoeden (een deel van) de kosten die gemaakt worden bij medische ingreep of consults. Denk hierbij aan noodzakelijke operaties, consults en afhankelijk van de dekking ook vaccinaties en inentingen, sterilisatie of castratie en gebitszorg. Wanneer uw huisdier komt te overlijden worden afhankelijk van de dekking ook kosten voor crematie (deels) vergoed.

Gemaakte kosten declareren

Declareren van gemaakte medische kosten voor uw huisdier is bij de meeste verzekeraars gemakkelijk online te doen. Door het uploaden van de dierenarts rekening is de verzekeraar direct op de hoogte.

Welke dieren zijn te verzekeren?

Honden en katten zijn bij vrijwel alle dierenverzekeringen te verzekeren. Meestal zijn er wel bijkomende voorwaarden. Zo mag het dier niet te oud zijn en natuurlijk niet al een groot medisch verleden hebben.

Hoe hoog is de premie?

De premie van de dierenverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste zijn:

  • Ras van het dier
  • Leeftijd van het dier
  • Gewicht van het dier

Dierenverzekeringen vergelijken

Via internet zijn de premies van dierenverzekeringen gemakkelijk te vergelijken. Let hierbij wel op dat het indicatieve premies zijn. Als hierboven aangegeven is de daad werkelijke premie afhankelijk van vele factoren.